Natureherbs

by farabu


4 Comments

MY 1ST JOURNEY AS AN ONLINE BUSINESSWOMAN

Starting nya bila decide nak jadi stay at home mom aka fulltime housewife,memang i ols taknak kerja. Langsung. Kiranya nak duduk rumah,jaga anak,masak and so on.Sebabnya dulu zaman2 bujang dah puas be in corporate environment. Penat aihh,lagi nak pikir macam mana balik nak handle anak lagi,masak segala. Oh tidak. Itu bukan aku la kan.But it all changed after i delivered my 1st baby boy Ammar. Doing the same house chores for umpteenth time kau rasa macam..tepu. Haaha.Until one day i ols tanya opinion my hubby to join this online business. Lagipun tak memerlukan i ols keluar2 jumpa client (tapi memang ada la cumanya takde la sekerap macam ko ni retis slalu nau org nak jumpa),yang perlu ada hanya lah smart phone (ok ni ada cite sedih disebalik smartphone i ols,nanti la kat posting lain kita huraikan) dan sedikit ilmu macam mana nak market produk2.So he agreed (yeay!).
Salah satu sebab yang membuatkan i ols terjebak jugak lah nak join online business produk2 Sahajidah Hai O ni,disebakan dari posting2 yang agak convincing by a dear friend of mine in FB (u ols tgk la eh the power of marketing yg dibuat someone tu boleh menjerumuskan u ols ke lembah business haha. Eh but in a good way). I ols call dia make an appointment,and the rest is history. Walaupun setakat ni i ols takde la sehaibat Dato Vida ( i wish i can be like her one day. Oh minus laa yg pose hat jari kat bibir segala tu kan),tapi i ols yakin business ni mampu bertahan lama tapi dengan syarat perlu SABAR,ISTIQMAH dan RAJIN.Yang bagus nya jugak buat online business ni dapat lah jugak bantu hubby and family. Kata nak sahut cabaran Ahmad Maslan buat 2 3 kerja (oi muntah ijo,kenapa perlu ada nama dia kat 1st entry aku ni).
Apa Sahajidah Hai O Marketing ni?Sahajidah Hai O Marketing (SHOM) ni dah ditubuhkan since September 1992 (so u do the the math la dah bape tahun ada kt pasaran Malaysia ni). Until now SHOM dahprovide pelbagai jenis produk2 berasaskan kesihatan (khususnya lah) dan kecantikan. Juga ada utk kegunaan pd kenderaan dan household. Salah satu sebab yang i ols confident dengan produk2 SHOM ni disebabkan ia dah bertahan lama kat Malaysia dan dah dapat pelbagai award for varies produk2 yang they all tawarkan. Bila kita sendiri yakin dengan produk2 yang kita jual,so dengan sendiri nya kita boleh explain pada customer2 apa kebaikan2nya. Hopefully dengan a single baby steps yang i ols buat ni,akan membuahkan hasil yang berganda2 untuk akan datang,insyaAllah!