Natureherbs

by farabu


Leave a comment

SET KURUS BAJET FOR SLIMMER ME!

Benda yang paling buat i ols stress ( salah satu nya) is gain weight. Kamoonnn bukan i ols sorang je kot kennn? Ok la to be precise, gain weight ni i ols rasa badan cepat jadi penat, tak selesa nak bergerak, peha bertemu, eh memang rasa tak best la jemah! bila mana dalam masa pregnant tu yang i ols terpikir, boleh ke tidak nak dapatkan my ideal weight balik? nasib la since zaman2 bujang dulu i ols dah biasa workout kat Ladies Fitness ni, ada tapi nyaa…dok terpikir lagi, ada anak ni sempat ke aku?? memang benar bagai di kata la kan..after deliver ammar badan i ols ibarat sikit lagi laa nak sama dengan doraemon (plis, tak comel ok). Masa tu rasa urgh demotivated gila dan takde self confidence. But hubs dok cakap takpe yang boleh loose weight tu jangan risau (yela tu, nak sedap kat hati kita kan). Habis je pantang i ols tak straight away workout sebab deliver csect, so lagi la buntu nak buat macam mana dengan badan ni.
Kat FB ada la nampak my friend emmy ni dok posting2 produk SHOM set kurus bajet. I ols punya la pikir, apa laa yang bajet nya tu? murah sangat ke? plus is it really work? sebab tengok by testimonial yang di share sangat menggoda jiwa. Masa tu jasad kedoraemonan ku seperti melonjak2 kegembiraan sebab dah nampak jalan yang benarrr menuju loose weight (hoi ayat aku mcm jelung hahaha). Dalam set kurus bajet ni ada 3 produk : mineral coffee/garlic tablet/bv alfalfa. First produk yang i ols beli is Mineral Coffee (MC), i ols ada share kat previous post. Bila research apa contents nya , what are the benefits (sebab salah satu nya adalah antioksida) i ols rasa teruja+no sugar and calories. Sneak peak lah sikit eh for u ols yang tak tau ghope bentuk MC ni…meh i ols share :

11138528_362605110604255_825119798939473015_n

Antara kebaikan MC..haaa nampak tak..turunkan berat badan..u ols sure dah goyang2 kaki teruja ni!

Masa mula2 dapat 1st box kat tangan tu rasa macam eh ehhh tak sabau nya nak minum, yela nak jugak rasa apa orang kata kopi garam buluh tu kan? bila rasa mula2 tu agak pelik sikit tapiiii lepas hirupan kedua tu hamekk terus macam addicted. Until now still berkotak2 i ols order. Bila dah istiqamah consume ya memang dia melawaskan perut buang segala toksin2 busuk yang tak elok tu. So apa mineral coffee ni? aroma istimewa Hai-O Mineral Kopi ni berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan Kalsium.
Apa keistimewaan Mineral Coffee ni?
  • ANTIPENUAAN – agen antioksida yang baik.
  • MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.
  • MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, migraine, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
  • MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  • Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  • Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  • Memberi TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.
Untuk Set Kurus Bajet (SKB) ni boleh beli berasingan don’t worry. Harga sekotak MC ni cuma RM30 sahaja (20 sachet). Ok untuk 2nd produk SKB pulak..Garlic Tablet :

2Kebaikan Garlic Tablet

Memang tak dinafikan la garlic ni consist macam2 benefits, in fact bila masak pun i ols suka letak garlic banyak2..haa lagi satu memang kentut berirama la kan hahaha. Lagi satu garlic ni adalah natural antibiotic untuk pelbagai penyakit. Biasanya orang dulu2 kunyah gitu je, tapi kau mampu maria?? oh tidak ye. Nasib la i ols jumpa garlic tablet ni, senang je 2 tablet pagi dan malam selesai. Esoknya confirm membuang dengan tanpa paksaan. Yang best nya bila kita selalu amalkan, dia boleh menurunkan paras kolesterol dalam badan. Apa taknya dah berkodi jenis makan kita telan, mana nak tau apa penyakit yang ada. Lebih baik la cegah sebelum parah. Sama jugak Garlic tablet ni boleh dibeli berasingan dengan harga RM38 (80 biji).
Ok kat bawah ni among famous Qs yang customer2 akan tanya mengenai Garlic tablet ni, so u ols boleh la baca ya :
Apakah kesan bawang putih?  Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.
Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?  Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.
Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?  Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.
Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?  Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.
Sama jugak  dengan produk lain, Garlic tablet ni boleh dibeli berasingan dengan harga RM38 (80 biji). OK untuk last produk SKB ni adalah BV Alfalfa :

12091310_518934971597370_2957593785330341424_o.jpgHijau seindah khasiatnya yang penuh dengan kebaikan sayur-sayuran.Bagus ni tau!

APA ITU ALFALFA?

Alfalfa (Medicago Sativa) membawa maksud ‘Bapa Segala Makanan’. Gelaran ini diberi oleh kaum Arab di Persia sejak beberapa abad dahulu. Tumbuhan alfalfa mempunyai struktur akar yang unik di mana struktur akar yang panjang dan tumbuh mendalam mencapai 30 hingga 40 kaki ke bawah tanah. Oleh sbab itu, alfalfa berkeupayaan menyerap pelbagai garam galian , vitamin2 dan lapan jenis asid amino perlu, antara kebaikan yang haibat yang tidak boleh ditanding oleh tumbuhan darat yang lain. Waahhhhh!Herba alfalfa jugak dipercayai mempunyai keistimewaan yang boleh mengurangkan tahap kolestrol kerana memiliki khasiat pelbagai vitamin dan mineral penting.
Herba alfalfa juga sangat berkesan dalam menyahtoksid dan membersihkan darah dan seterusnya memulih serta memperbaharui sel2 badan. Hasilnya, pengambilan alfalfa secara tetap boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan menyeimbangkan hormon. Sekiranya diamalkan secara istiqamah, alfalfa dapat bertindak sebagai alternatif kepada ubat sakit kepala ataupun migrain kerana kandungannya yang tinggi kalsium dan magnesium. Bv Alfalfa ni jugak sesuai diberi minum pada sape2 yang degil sangat takmau makan sayur, letak fewd drops dalam 500ml air dan jadikan daily intakes kita. Untuk kanak2 pun sesuai jugak tapi hanya setitis ke dua titis saje masukkan dalam minuman diorang tu. Harga sebotol BV Alfalfa ni hanya RM84 sahaja.

12038665_1602485079990520_7427983679562062024_oIni lah hasilnya i ols bila dengan dedikasinya consume SKB ni. Disamping ada workout jugak

Kenapa saya pilih SKB ni? walhal kat luar tu u ols just name it, ada varies of products untuk kurus slim buang lemak segala. Sebabnya the difference is, produk2 SKB ni semuanya berasaskan natural..macam nama blog i ols ni la Natureherbs. Tiada side effects yang blh membahayakan tubuh badan. Sebenar tujuan utama pun bukan laa nak kurus sangat2 pun, tapi mainly is about my health. Bila mana umur dah reach mid 30s ni kena la rajin2 jaga badan supaya sentiasa sihat, disampin tu jugak saya ada workout regularly weekly . Bagi saya dah hit 52 tu pun dah alhamdulillah and am happy with my weight now 🙂 . So kpd followers2 blog saya ni ( ada ke???hahah) jangan malu2 blh direct PM FARA ke 013.609.1052 nak cuba Set Kurus Bajet ni hari ni. It is never too late to be healthy! bila badan sihat nak buat apa kerja pun rasa semangat..till the next entry,good night…