Natureherbs

by farabu

PREGGO HOLIDAY (KRABI PART2)

Leave a comment

On my previous entry i ols dah mentioned macam mana journey sampai kat Ao Nang, kena ‘paksa’ by cab driver choose package for island hopping bagai (ha.ha.ha) + checked in to our hotel room yang sangat da bomb tu. So, this 2nd part of my sharing i ols continue our stay there. Masa booking kat agoda tu kau macam tak rasa 5 hari 4 malam tu lama, yela sebab nak keluar dari malaysia kononnya kennn, tapi hakekatnyaaa memang lama sebab i ols tak boleh buat byk sangat aktiviti, akan rasa cepat penat dan ngantuk. So aktiviti yang mudah adalah makan hahaha. Bila 1st day je (we ols sampai nak petang jugak la) kat sana survey la tempat makan yang masa tu susah jugak nak cari kedai yang halal.
Ada la satu macam kedai warung ke camne ntah nampak melayu lepak so we ols pun masuk situ. OK, food kat kedai tu memang macam kau letak ajinomoto ke apa untuk semua lauk? berpinau gak la we ols makan dengan berminyak bagai.I ols dah rasa potong kat situ. Sebab misi utama pi holiday adalah salah satu nya nak menikmati glorious of food kat situ. Before kami balik bilik tu, sempat jugak la sewa scooter,sebab senang the whole trip kat sana nak gi ronda2 ala rempitan hahahah. Makanya lepas tu we ols pun balik bilik dalam keadaan sendu sebab frust makan siang tadi, dan sempat relax dan tido, so dengan harapan nusa dan bangsa hopefully dinner malam ni kami blh jumpa tempat makan yang best.

krabi9amacam?ada gaya abg long kawasan takk??

Pas maghrib gitu we start our seacrh for dinner place, nasib baru teringat yang ada member i ols bagitau cari muslim restaurant kat sana nama dia Lemon Restaurant. Nampak gaya kedai macam kedai2 mat tom yam kat kl ni la, tapi kira not bad la takde la huduh. Tengok menu so we ols decide pilih udang, sotong dan ikan tak silap (lupa laa ni dah konsep stahun lepas punya cite hahaha). Sampai je food yeeeee akhirnya memang tak mengecewakan! lagi2 udang cheese yang marvellous tu. Juice drinks yang kitorang order tu pun memang mantopz!

haaa selfie makan dan minum adalah wajib ye even masa tu kau tgh kebulur

Price kat kedai tu affordable so memang puas hati la dan u ols kalau nak gi krabi boleh la singgah makan kedai ni ( haaaa kan i ols dah bunyik macam jjcm). Settle makan, we ols balik la bilik sebab esok pagi kitorg ada amik single trip pegi Phi Phi island. Esok pagi nya dalam kul 8 gitu dah kena berkumpul depan lobby hotel sebab ada van pick up nak bawak gi jetty dah. Besar la ferry ni kira takde la jenis bila naik berombak2 kan, seswaii untuk i ols yang mak buyung ni. Tapi perjalanan ke Phi phi island ni kira jauh jugak laaa sampai sempat laa i ols terlelap. Dalam masa sama ada rasa ngeri jugak sebab pikir ni laa salah satu tempat yang pernah kena tsunami. Ya Allah memang berdoa je laaa hopefully dijauhkan dari benda2 tak diingini. Overall for me..laut kat ao nang takde la cantik sangat, dia macam gelap je serun i ols tengok. Beach yang lawa tu area location The Beach tu laa crystal clear water giteww.

sentap tak tengok?hahah ok laa not bad tapi phi2 island macam byk tempat yg sedang dibaik pulih,after tsunami aftermath tu la

Masa kat phi2 island tu tour guide tu bagi masa lebih kurang 3 jam jugak la lepak situ, tapi bagi yang amik package island hopping dapat la pegi ke next trip. Tapi sebab kan i ols ni boyot maka pasrah je la stay kat phi2 tu. Oh sedih tauuu..mostly kat sana we ols jalan pusing2 je,nk lepak makan pun kena betul2 pilih tempat sebab kalo silap ada je cafes yang serve alcohol. Ok la so tu je la serba sedikit yang i ols boleh cite kan secara ringkas  pada u ols sepanjang trip kat sana. Actually pergi sendiri google buat homework sendiri without pegi under package lagi menarik la dan adventure! Hopefully one day nak lagi pegi sana sebab nak rasa island hopping kat The Beach island tu..till the next entry nite2!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s