Natureherbs

by farabu

COFFEE ADDICT,COFFEE LOVER OR HANTU KOPI?

Leave a comment

Bila bercakap pasal kopi ni secara purata nya semua masyarakat kat malaysia ni memang penggemar kopi. Kopi is like mainstream thingy u know? kalau pagi2 tak ‘having the coffee moment’ tu kira nya kau dah terkeluar dari insan2 yang dikategorikan sebagai makhluk yang hebat. Just name it all people around the globe pun lebih2 lagi di negara2 maju, permulaan hari pastinya dengan kopi. Ok kenapa i ols nak kena merepek pasal hal ni? Because i am one of them. Gila kopi atau coffee addict. Tetapi nya,dulu i ols akan consume sekurang2nya 3 times daily, kalau hari tu kau macam agak puaka maka nya pengambilan dosage tu akan bertambah lah. Tapi base on dgn consuming certain products ni (i ols takleh la enclose brand kang kena saman hihi), i ols memang senang sangat dapat migrain. So imagine dah la dgn hari penuh pancaroba+consume dosage yang melampau adalah mendapat hasil yang nan hado!.

 

World-coffee-flavor-combination-of-55-different-instant-coffee-powder-white-coffee-cappuccino-black-coffee-and.jpgGambar sekadar hiasan jenis2 kopi kat market.Tiada kaitan dgn yang hidup mahupun yg mati.Plis jgn saman i ols 🙂
Until dalam tahun lepas, i ols discover bout this one brand. Yang membuatkan i ols tertarik dengan kopi ni adalah contents nya. Garam buluh. Kau rasa macam mana tu, minum kopi tapi ada garam? Tapiiii…bila baca a few reviews tentang kopi ni lagi lah membuatkan i ols nak coba. No sugar, no calories. Yang pastinya highlight dalam benefitsnya adalah baik untuk pengidap migrain (oh suka! ). For a start, beli dulu sekotak. Nice and neat packaging dan yang penting senang nak bawak pi mana2. Mineral Coffee dengan garam buluh. Apa garam buluh tu? haaa yang tu sabaq na, wait till the next posting i ols akan explain apa,macam mana,dari mana all about the queries tentang garam buluh ni.
Ever since dah cuba sekotak, lama2 i ols dah jadi pembeli tegar Mineral Coffee (MC) ni. In fact i ols menjebak kan sekali seluruh ahli keluarga try and minum. My mom yang pada asal sejak azali nya memang tak minum air2 berwarna ni (kecuali air masak je) finally gave up her loyalty of oaths with air suam hahahaha!. Alhamdulillah yang penting i ols dah lamaaaaa tak kena migraine. Macam mana rasa dia? kena lah coba! heheh.. Dia rasa unik dan takde la masin ( kalo ikut logik akal kopi mix dgn garam kan), tapi lemak2 dari garam buluh tu dan still kekalkan aroma yang lazat tu. Yang bestnya org2 macam i ols ni as a fulltime housewife memang seswaiii sebab dia bagi kita extra energy. Bila buat keja tu konsep multitaskin tak rasa sangat penat nya. Best la kan?
mineral-coffee-kopi-pencegah-darah-tinggi-kencing-manis-snappshooter-1508-03-snappshooter@2Macam2 kebaikan yang ada u ols boleh baca atas ni
Pada reader2 blog saya yang budiman ni, kalau tengah cari kopi yang sedap dan baik untuk kesihatan boleh try MC ni, i ols sangat2 recommend! 1 box ada 20 sachet (tapi selalu amik sehari tu dalam 3 sachet jugak la sebab sedap sangat) . Price nya sangat2 affordable RM30 sahaja. Boleh la PM i ols direct 013.609.1052 for ordering ok? Bila dah berumur2 ni apa yang kita nak badan sihat dan cergas, so nak hadapi hari2 yang memenatkan ni takde la rasa hazab sangat. Cheers for all coffee lover out there!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s